Emmelieandersson

Vardagsmat- vad lagar ni helst?

Tisdag och det innebär truppgymnastik för Nikki och där är även jag med som tränare.

Träningen är lite mitt i middagstid så det brukar bli så att Nikki får stoppa sig i något matigare mellis innan träningen och sedan middag efter. Till mellis kan det bli korv med bröd, pizzabullar eller kalla köttbullar och kalla makaroner (barnens favvomellis ?!).

Men vad gäller middagar står det just nu lite still i hjärnkontoret. Det blir mycket korv, köttfärssås och tacos. Vad äter ni helst? Jag tycker det är jätteskönt om jag minst en dag i veckan lagar något maträtt som det blir många matlådor av. Då finns det både lite luncher till mig och T och framförallt mat att snabbt värma sådana här dagar när det är träning för Nikki. Att inte ha någon mat planerad när klockan är kvart i fem och barnen hänger i varsitt ben och blodsockernivån är i botten är inte att föredra det vet vi alla.

Men ibland är det lättare sagt än gjort att få till den där planeringen och dom där matlådorna. Alla är vi bara människor som försöker få livet att gå ihop.

Använder ni er av någon matkasse? Vilken iså fall?

Något jag är grymt bra på dock (om jag får säga det själv) är att koka soppa på en spik. Jag får ofta till en bra lunch eller middag utan planering på saker som finns kvar i kylen. Den här tortillapizzan med pulled pork och picklad röd lök var sååååhååå god.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats