Emmelieandersson

Sluta high fivea er själva

Alla föräldrar där ute är värda all cred och pepp dom kan få för att vara förälder är ingen lätt uppgift och det stöter på väldigt många utmaningar längs vägen. Trotsperioder kan avlösa varandra och man tror ibland man ska slita av sig håret för att få barnen att göra som man säger 😉

 Men… Något som jag och flera av mina vänner stör oss galet mycket på är när en mamma (oftast) kan säkert vara pappor oxå lägger ut inlägg som att ”yey jag klarade att natta barnen själv” eller, ”jag klarade utbrotten på ica utan hjälp” osv… Ni förstår säkert vad jag menar. Detta är ju dock vardagliga saker.  Jag menar att åka till affären själv med barnen. Bör man inte klara av det? Sen säger jag inte att det är lätt alltid.Eller natta sina barn? Eller vara själv med dom en natt… Glöm inte att många är själva med sina barn 24/7 utan någon direkt avlastning. Sen kan vissa dagar vara skitjobbiga och då kan det vara lika jobbigt att få på barnen kläder och ta sig till parken som att bestiga mount everest… Då är man värd en våg av applåder och hejarop såklart. Men det här handlade om vissa som verkar leva i någon form av fantasivärld där man alltid är två föräldrar närvarande osv… Personligen tycker jag man ser ner på sig själv som förälder om man inte tror man kan ta hand om sina barn själv en dag eller två. 

Eller hur gör alla? Handlar alla tillsammans jämt? Nattar varsitt barn osv… Hur får man då resten av livet att gå ihop undrar jag. Nej sluta high fivea er själva för sånt man som förälder bör klara av ensam eller tillsammans. Och spara den där klappen på axeln till ett tillfälle då den verkligen behövs för det gör den ibland och då ska man självklart få den.

Heja alla mammor och pappor där ute!  

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Twilight Grön

    Intressant inlägg! Skall jag vara ärlig så när jag läser att en mamma är glad att hon klarat en natt själv med sina barn så tänker jag direkt vilken engagerad pappa de måste ha o va härligt att de är så jämlika med barnen. Jag är själv mycket med min dotter o gör nästan allt med henne o önskar att pappa kunde vara lite mer delaktig så när jag ser att andra har lyckats få till det att båda är väldigt insatta i barnen så blir jag glad eller lite avundsjuk. Jag förstår hur du tänker att det är klart att mammor skall kunna vara ensamma med sina barn, men jag ser det mer som att det är ju fint att båda föräldrar faktiskt brukar vara så delaktiga att det är en ovanlighet att de fixar med barnen själva. Jag förstår dock att du som tvillingmamma drar ett stort lass och att det kan kännas lite ”löjligt” att nån varit ensam o handlat i affären med sina barn! ?

  2. Linda

    Håller absolut med. Ofta känns det som föräldrar gör det vanskligare än vad det är. Förstorar upp saker till något som inte finns. Jag tycker också att man borde anpassat vardagen så att man klara att natta alla barnen själv. Vi har 7 barn alltså kan vi inte ligga bredvid varje barn när dom ska sova. Man jan inte binda upp sig på att båda (3) föräldrar alltid är hemma.

stats