Emmelieandersson

Jag kunde inte bry mig mindre

Nu kommer jag ta upp något som väldigt många tycker om att tycka saker om. Och ofta har man väldigt starka åsikter i dagens genus samhälle.

Har senaste dagarna läst om många som ska  bojkotta olika klädkedjor hit och bojkotta olika märken dit, varför? Jo för att dessa människor inte gillar hur dessa kedjor  marknadsför sina kläder. Att skicka ut mail med ord som Kläder till den söta flickan och den coola killen” eller  nämna ordet ”prinsessa” är typ lika med fängelsestraff i dessa människors ögon. 

Menom jag har en cool tjej och en söt kille då skriver vissa, får jag inte handla då?  

Asså orka säger jag! Det är klart som f-n man kan handla oavsett vilka barn man har, och om man gillar ett par leggings på ”tjejsidan” är det väl bara köpa dom till sin söta pojke om man vill?! Vad är det att bli upprörd över undrar jag?

Jag personligen gillar ju traditionella pojk och flick kläder även om det är mer eller mindre förbjudet i dagens samhälle. Jag är inte mkt för kläder med massa djur och färger som ska vara unisex. Visst det kan vara jättefint men som sagt oftast inte my cup of tea och det är väl tur att vi alla gillar olika? 

Dessutom måste man i den här debatten komma ihåg att vi i Sverige kommit väldigt långt vad gäller genus och unisex tänk på kläder. Många andra länder ligger långt långt efter, även Danmark som ändå är ett grannland och dessutom står bakom väldigt mkt stora märken som gör populära barnkläder. Synd om de ska bojkottas för marknadsföringens skull kan jag tycka. 

Vad tycker ni?  Jag känner lite så att man handlar väl det man gillsr till sina barn och sen behöver inte det betyda att något annat är rätt eller fel. 

Eller? 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats