Emmelieandersson

Egentid… Hur mycket tid har du för dig själv?

Laddat ord laddat inlägg? Nej då inte särskilt, men ett nyfiket sådant. Ordet egentid har säkert lika många betydelser som detta land har mammor och pappor. 

Ordet betyder säkerligen olika saker i allas olika öron och vi alla har olika mycket behov av den berömda omtalade egentiden. 

För någon är att få åka till maxi eller coop och storhandla egentid på hög nivå, för någon annan att få ta en fika på stan i sin ensamhet den bästa egentiden. Någon annan spenderar helst den ”lediga” tiden med polarna drickandes alldeles för mycket vin (blir lätt just för mycket då tillfällena med egentid sällan haglar över småbarnspäron), nästa person drar till gymmet när någon annan kan kolla barnen en timme och för någon kanske en dusch utan knackande barnhänder på dörren är det lyxigaste man kan tänka sig. Frisörbesök, nya naglar osv är fler exempel. 

Vad väljer du? Och hur ser du till att få lite  tid för dig själv? Eller har du kanske inte behovet? 

Och hur ser du till att den du lever med får den tid han/hon vill ha? Delar ni lika eller ger ni varandra den tid som behövs helt enkelt? 

Många frågor och funderingar som jag gissar är upphov till ett och annat gräl där ute i stugorna. 

Här hemma måste jag säga att jag tycker vi är bra på att låta oss göra det vi vill på varsitt håll när något dyker upp, dock är vi kanske dåliga på att se till att få egentid tillsammans. Nu var vi ju nyss iväg på ett bröllop och var utan barnen en hel helg men överlag är vi nog dåliga på att fixa barnvakt för att få en timme eller två för oss själva. Vi sa häromkvällen faktiskt att vi ville gå på bio, så det får nog bli nästa mamma och pappa aktivitet i det här huset 😉

Nej nu ska jag skriva färdigt en skoluppgift och kolla klart idol, mer om det imorgon!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats