Emmelieandersson

Det här med matro och att äta middag tillsammans

Att äta middag tillsammans med familjen är en viktig och självklar del tycker jag. Att sitta ner tillsammans en stund efter dagen och prata lite utan telefoner och utan iPads.

 Dock är det ganska svårt att genomföra här hemma just nu och har varit en tid. Dels så jobbar Tommy ganska sent så han hinner sällan hem i tid tills att tvillingarna ska äta. Problem nummer två är att det typ inte går att sitta ner och äta i lugn och ro tillsammans med de små vildarna. De gånger jag äter med dom bokstavligt kastar jag i mig maten och har egentligen ingen aning om vad maten smakat när jag är klar. Haha. Tiden går liksom åt till att försöka få de två att sitta ner på stolen och inte klättra upp på bordet. Dessutom blir jag hungrig igen efter en kvart så det är liksom lite bortkastat att kasta i sig den där maten med dom.

Att dom kladdar känner jag är sånt man får ta, dom är duktiga på att äta själva och det har dom varit länge. Dom fick otroligt mycket beröm för det när dom började förskolan vid 13 månaders ålder att dom var så duktiga på att just äta, Så hellre lite klädd än att behöva mata har varit min teori med alla tre barnen.

Men just nu gör vi ofta så här att Allie och Louie äter middag runt 17 tiden, ibland äter Nikki med dom och ibland med oss det får hon välja lite själv och sedan äter vi en senare middag när de små sover och Tommy kommit hem. På så sätt får alla i alla fall någon form av matro, men jag hoppas såklart att vildarna snart lugnar sig lite så vi kan äta alla tillsammans. Självklart sitter jag med dom och håller dom sällskap även under deras tidiga middag så ingen annan tror något annat. Och ja ibland åker mobilen fram, som igår…. då var jag liksom tvungen att föreviga kaoset.

 

Hur gör ni hemma? Jobbar ni så att alla kan äta tillsammans eller äter ni i omgångar?

När Nikkis aktiviteter drar igång brukar det oxå bli lite individuella måltider då det ska passa in med träningar osv.

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats