Emmelieandersson

Denna eviga morgonstress och en liten sötchock

 Blöjor, frukost, tandborstning, kläder, hår och ytterkläder… Några av momenten som ska klaras av innan förskola och skola. Inga problem, helt smärtfritt och utan tjat… Eller?

 Njae inte i det här huset i alla fall, känner mig som den tjatigaste morsan i världen just under morgnarna. Det får tjatas om precis allt även om samma sak ska göras VARJE dag… Och så försöker jag tänka att det liksom inte blir bättre av mitt tjat. Det går inte fortare för det men ändå så är jag där och påminner om kläder som ska tas på eller tänder som ska borstas. Och till slut blir vi osams, och det är inge roligt i mammahjärtat att bli osams med sin morgontrötta 6åring every day. Och där vet jag att det bara är för mig att hålla igen, och låta henne få sin tid. (Inom rimliga gränser såklart). Men det är lättare sagt än gjort tyvärr. 

 De små är ju än så länge inte varken trotsiga eller bångstyriga på morgnarna, där ligger ju jobbet fortfarande i att det är ett evigt kladd vid frukost, eller för den delen få dom att sitta ner i barnstolen! Vad är grejen med att stå upp i stolen prick hela tiden?! Tydligen helt ointressant att sitta ner. Kladdandet kan jag ju faktiskt ta reda på när jag kommer hem om jag inte åker till skolan för lektion/föreläsning såklart, då vill man inte spara det till eftermiddagen. Urk 🙂

 Vissa moment underlättar helt klart om det förbereds kvällen innan. Packa väskor, lägga fram kläder, göra i ordning frukt osv. Hur gör ni? Är ni duktiga på att förbereda eller har ni oxå morgonkaos? 

 Imorse stängde Nikki in sig på toaletten med Allie, då passade jag på att göra klart Louie och sätta ut honom i bilen. När jag sedan skulle hämta Allie möttes jag av detta på toaletten…,


Nikki hade satt upp Allies hår i två små söta tofsar, hur gulligt? Och hur underbar storasyster är hon inte?! Bästa bästa!

Hoppas ni får en fin dag , puss och kram

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats