Emmelieandersson

Barnens favorit utflyktsmål på semestern

God morgon,

Fredag hörni, hur härligt? Här skiner solen även om det var väldigt kallt så jag hoppas på en fin dag.

Jag ser att många just nu börjar planera sin sommarsemester och jag tänkte slänga in ett inlägg med tips om den här familjens favorit resmål. Självklart är det Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. Jag har tappat räkningen på hur många gånger vi varit där men nästan en gång om året sedan Nikki var två år tror jag. Vi har gjort besök där både på sommaren och på hösten, mer om höstbesöket kan du läsa här.

Jag tipsade även om detta förra våren och det inlägget ser du här.

Förra året hade vi varit i Göteborg hos min bror och hans fru så vi åkte super tidigt på morgonen mot Vimmerby för att vara på plats vid 10 när dom öppnar. Så brukar vi göra när vi åker hemifrån också. Barnen sover hela första vägen och sen stannar vi och äter frukost precis innan vi kommer till Vimmerby och sen är dom pigga och glada när vi är framme.

När vi bott på stadshotellet i Vimmerby så får man åka dit och checka in och hämta biljetterna till parken där. Men det är jättenära så brukar funka jätte smidigt. Annars finns mycket boende alternativ i anslutning till parken, både stugor och plats för husvagn och tält ligger med gångavstånd till entrén.

Väl inne i parken brukar man alltid börja med ett besök på bråkmakargatan. Inte så konstigt då det är det första man möts av. Barnen älskar att krypa under staketet mellan Tant Berg och Lottas hus.

Här är Nikki liten på besök hos Lotta 🙂

På besök i den lilla staden, spännande att kika in genom alla fönster och gå runt bland alla små hus.

På teater i Villa Villekulla, här är det alltid galet mycket folk under högsäsong. Så vill man leka inne i huset och på tomten är ett tips att inte göra det i anslutning till föreställningarna.

Soligt och varmt, gott med en bulle under en av alla föreställningar.

Rider på Lilla Gubben

Så fint överallt, Törnrosdalen är den nyaste delen i parken.

Föreställning i Katthult. Alla skådespelare är så duktiga. Barn som vuxna och alla tar sig tid för alla barn när man träffar på dom under dagen.

Gott med krumelur piller från pippis godisbutik.

Tittar nyfiket på alla teatrar.

Mycket sång överallt. Både under föreställningar och lite spontant på olika platser i parken.

Glasspaus på fru Larssons Bageri.

När benen var trötta är det skönt att pausa i vagnen. Inga problem att köra vagn i parken. Bra med vagnsparkeringar i anslutning till både föreställningar och restauranger där man inte får ha med sig vagnen in. Man kan även hyra skrindor vid entrén vilket vi nog kommer göra nästa gång då vi inte har vagnen kvar.

Louie hos Alfred.

Första mötet med favoriten, så lycklig liten kille och han pratar så mycket om att åka och träffa Emil igen.

Sång och teater hos Rasmus på Luffen.

Lek och skoj.

Allie på plats i Bullerbyn som är en by med små hus där barnen kan leka.

Förra sommaren var första gången vi tittade på Bröderna Lejonhjärta i Törnrosdalen. Inte för dom minsta barnen kanske men så så bra. Helt fantastisk föreställning.

Och magiska kulisser och så fin miljö.

Det finns gott om bra restauranger i parken men även platser för att slå sig ner och äta egen matsäck. Även grillar finns att låna. Så väldigt barnvänligt överallt.

Har ni inte varit där så är det helt klart värt ett besök. Två dagar rekommenderas om man vill ha chans att se alla föreställningar i lugn och ro men samtidigt låta barnen stanna och leka där dom vill. Gatan med butiker är även den så mysig. Där finns allt från böcker och filmer till kläder och leksaker.

Om ni bestämmer er för ett besök hoppas jag ni gillar det lika mycket som oss.

I övrigt älskar vi ju Parken zoo , så härligt med en djurpark så nära hemifrån. Vi är flitiga besökare där under somrarna och ett separat inlägg om det kommer.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats