Emmelieandersson

Hur går det egentligen med löpningen?

Hej,

Jag tänkte lämna en liten rapport på hur det går med träningen inför halvmaran jag ska springa den 21 april.

Jag är just nu inne på träningsvecka 9 av 14 och idag är det dags för veckans andra pass som består av 8 kilometes löpning. Egentligen ska det vara löpning med backträning men det passet råkade jag köra igår ;). Det är totalt fyra pass denna vecka med det längsta nu på lördag. Hoppas solen skiner då och att det inte är alltför kallt. Börjar helt ärligt bli lite less på att springa på is och snö. Det störde mig inte så mycket i början men jag var nog väldigt beredd på att springa oavsett väder just då. Nu hade jag nog hoppats på lite mer vårväder. Men men broddarna får helt enkelt sitta kvar ett tag till.

Jag har följt programmet fullt ut med undantag för en vecka när jag låg i influensa. Jag känner helt klart att det går lättare och lättare när jag springer. Det går fortfarande absolut inte fort men fokus ligger inte alls på tid inför denna utmaning. Den stora utmaningen är att helt enkelt ta mig igenom loppet. Jag är fortfarande rädd att jag ska få väldigt ont någonstans och att det ska ställa till det för mig inför eller under loppet. Men än så länge har det gått ganska bra (peppar peppar). Hade första veckorna extremt ont i vänstra foten men jag tror det var för att jag spände mig konstigt när jag sprang på den isiga vägen.

Ett annat problem jag har är att jag får håll så extremt lätt när jag springer. Ska jag äta innan måste det gå lång tid innan jag ger mig ut och har jag druckit för mycket ger även det mig håll. Ändå försöker jag faktiskt öva på att dricka lite nu när jag springer längre sträckor. Jag tänker att under 21km kan det vara bra med lite vätskepåfyllning då och då. Ska erkänna att jag är lite nervös för allt sånt här runt omkring haha.

Hela familjen här hemma är så gulliga och pushar mig, Louie vill öppna dörren varje gång jag ska ut och T gav mig nya skor att springa i då han tyckte mina gamla såg väl slitna ut för att springa så långt i. Älsk på det!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats