Emmelieandersson

Semestertips – ALV

God morgon på er!

 

Det härliga vårvädret verkar vara som bortblåst just nu tyvärr 🙁 men enligt prognosen ser det ut att vara tillbaka till helgen så det hoppas jag på.

Vad passar inte bättre när det är mörkt och trist än att fundera på vad man ska göra på semestern.

En favorit här i huset är helt klart Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. Vi har gjort flera besök med Nikki där, både på sommaren men även under höstlovet när dom har haft öppet. Alla våra besök har varit toppen och det är inga problem att spendera en eller två dagar där. Väljer man en dag får man ofta kika igenom utbudet av teatrar osv så att man verkligen planerar in ett besök hos de karaktärer man vill träffa när dom är på besök i respektive hus. Första året vi var där var det Lotta och Pippi som gällde för Nikki så då lekte vi mycket på bråkmakargatan och i Villa Villekulla. Året efter hade dom byggt om och gjort Lönneberga jättestort och fint så då var vi där en lång stund.

Just nu är Allie inne i en riktig Pippi och Lotta period så det kan kanske tänkas bli ett besök på kära ALV även i sommar. Trots att vi varit där många gånger tidigare så har även Nikki saker kvar att uppleva där.


Nikki testar att gå mellan tant Berg och Lotta.


Hos Emil på kafferep.


Ett år äldre och så nöjd med myssen och bamsen hon köpt för spargrispengarna.


I Bullerbyn och leker


I väntan på teater


Med pappa i Villa villekulla

Ha en fin dag så hörs vi lite senare

Kram

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Emmelie

      Vi var där första gången när Nikki var 2 år och hade en jättemysig dag. Känner barnen igen någon av karaktärerna så har man nog mysigt oavsett ålder. I sommar tänker jag att Nikki nog vill spana in Ronja och bröderna lejonhjärta som hon tidigare inte alls varit intresserad av medan Allie och Louie nog är nöjda med pippi och villa villekulla. Men det är helt klart värt ett besök iaf 😉

stats