Emmelieandersson

Att få se att det är en syster och bror i magen

Har sagt det förut men säger det igen, appen Timehop tar en verkligen tillbaka till olika minnen varje dag. Igår påminde den mig om att det var två år sedan vi var på ultraljud i Eskilstuna och fick se att det var en pojke och en flicka i magen.

 

Jag och Tommy hade tagit med oss Nikki till detta RUL, vi hade ju redan tittat till bebisarna två gånger innan så det kändes okej att ha henne med trots att dom rekommenderar syskon att inte följa med. Men hon var så stor och medveten och vi ville gärna göra henne så delaktig som möjligt i graviditeten och eftersom allt sett bra ut tidigare vågade vi ta henne med.

Jag minns att barnmorskan kollade runt och mätte båda bebisarna och Nikki var fantastiskt duktig på att tyda det hon såg på skärmen. Alla som någon gång varit på ett ultraljud vet att det inte är det lättaste. När barnmorskan mätt och kollat så allt stod rätt till frågade Nikki vad det var för något?

-Vill mamma och pappa veta det frågade barnmorskan?

– Ja det vill vi sa vi.

Vi hade gjort klart för Nikki innan att vi kan inte göra någonting åt vad som är där inne, det blir vad det blir även om hon hemskt gärna ville ha både en liten bror och en liten syster.

Barnmorskan tittade till den ena bebisen och sa att här har vi en liten lillebror, och så tittade hon på den andra och sa att här är en liten syster. Jag minns att jag började gråta just då. Det kändes så komplett på något sätt. Så fantastiskt roligt att vi skulle få en av varje när vi fick två på en gång.

 

Efter detta ultraljud åkte vi till ett köpcentrum så Nikki fick välja ut varsitt klädesplagg till bebisarna.

Hon valde varsin liten hoodie och en snutte. Så gulligt och ett fint minne att ha kvar. Jag försöker att inte spara på allt men just dessa hoodies finns kvar efter tvillingarna.

Denna dag är en dag från graviditeten med tvillingarna som jag minns extra bra. För ärligt talat har jag ingen som helst aning om hur många ultraljud jag egentligen gjorde under hela graviditeten. Men detta tredje ultraljud sitter fint i minnesbanken. <3

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats