Emmelieandersson

En dag av tacksamhet

Idag är det världsprematurdagen och mitt instagramflöde är fullt av bilder på små små bebisar, mycket tvillingar såklart. Barn till fina mammor och pappor som jag följt under min egen graviditet med Allie och Louie. Alla hade inte turen att få ha sina barn så länge i magen  som jag fick och många har vårdats länge på sjukhus innan dom fått komma hem och starta det nya familjelivet på riktigt.
Mina tvillingar stannade ju i magen till v 37+0 och räknas ju egentligen inte som prematura men eftersom dom trots sin ålder var ganska små fick vi bo på neo en vecka. Hur förlossningen gick till kan du läsa här . 

Första två dygnen sov tvillingarna på neo och jag på bb. Fruktansvärt jobbigt tyckte jag det var och första natten satt jag inne hos dom till 4 tror jag innan sköterskorna sa åt mig att gå och lägga mig. Dom lovade att hämta mig om det behövdes. Tyckte det var så konstigt att inte ha mina bebisar hos mig så andra kvällen fick jag ta dom till rummet tills det var dags för sena kvällsmålet. Men hade det inte varit för den trygga personal som fanns på neo hade jag suttit där dygnet runt. Men dom gjorde mig lugn och jag såg hur fina dom var med tvillingarna så jag kunde ändå slappna av men var så glad när vi fick vårt familjerum så vi alla fick bo tillsammans. Nikki kom så stolt med sin väska och vi kunde njuta tillsammans alla fem av första tiden. En vecka fick vi bo där innan vi fick åka hem på permission och sedan behövde vi inte flytta in igen. 

Så glad att den vård vi har idag finns så alla bebisar som föds tidigt eller är väldigt små får den hjälp dom behöver. Ni gör ett fantastiskt jobb alla läkare, sjuksköterskor och barnmorskor där ute som tar hand om de små <3

   
Louie fick hjälp med andningen första dygnet och Allie håller honom i handen.    
Storesyster på besök första gången. Sååå fantastiskt ögonblick. 

 

Louie i sin alldeles för stora mössa.
  
En av mina favoritbilder från första tiden, dom blev så lugna av att ligga nära varandra och hålla i handen, gulligt så hjärtat svämmar över! 

Heja alla små bebisar som får kämpa sig igenom första tiden i livet! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats