Emmelieandersson

Det ständigt dåliga samvetet

Att vara förälder innebär en hel del utmaningar och många gånger får man vända in och ut på sig själv för att räcka till eller komma på vilket knep som kan funka för stunden. Man känner sig många gånger otillräcklig och undrar om man gör det rätta för sitt barn.

När man som tvillingförälder får två bebisar på en gång undrar många hur man gör?! Och hur gör man? Jo man gör som de flesta föräldrar gör fast dubbelt upp, du matar två hungriga bebisar, byter två blöjor, tröstar två skrikande barn, pussar två, gosar med två, leker med två osv osv…. En sak man tyvärr var tvungen att tidigt lägga åt sidan var det dåliga samvetet. En av bebisarna får alltid vänta på sin tur oavsett och det gäller ny blöja, att komma upp i famnen eller få mat. Skulle man hela tiden tänka på att man låter en vänta skulle jag gå sönder. De stunder jag slås av det gör det ont i mig och ibland undrar jag om jag kramar båda lika mycket? Självklart gör jag säkert det men ibland vet man inte vem man böt på sist eller vem man stoppat in nappen på … 

När båda skriker och är trötta får man verkligen inte stressa upp sig utan försöka hitta sina knep för något som funkar för att lugna båda två. I mitt fall är fet att bädda ner dom i vagnen eller sätta dom i varsin bilstol. Självklart tröstar jag dom även i famnen men det är inte alltid lätt med två hysteriska bebisar. 

Mina får många gånger äta i babysittrarna och antingen håller jag flaskan eller så bullar jag upp med täcken och på kvällen när Tommy är hemma matar vi varsin bebis i famnen. Och det är något jag valt att INTE få dåligt samvete över för man måste ibland få sina egna händer fria. Sen får man säga vad man vill om att närheten och ögonkontakten är viktig vid måltider men det funkar inte alltid. Dom helammades i drygt tre månader och sedan både flaska och amning i nästan en månad så jag hoppas dom fått lite välbehövlig närhet <3

Der jag vill säga är att jag tror alla gör sitt bästa och tyng inte dig själv med det dåliga samvetet! Du är grym som förälder och den bästa för ditt/dina barn! 

Och ha inte dåligt samvete för att tvätten ligger eller för att du serverar familjen makaroner och köttbullar. Ha heller inte dåligt samvete vare sig du väljer att träna, dricka kaffe eller sova den stund dina barn sover, gör det du behöver och känner för! Skit i vad alla andra tycker att du borde göra.

  
Stunder som dessa sätter en verkligen på prov men man lär sig hantera det oxå!

  
Förhoppningsvis tycker dom det här är ganska mysigt 😉
Kämpa på alla mammor och pappor där ute! 

Ha en fin fredag , kram! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats