Emmelieandersson

Kvällsrutinerna som gick åt skogen

Jag var för en dryg månad sedan glad och nöjd över att vi hade en rätt ok kvällsrutin vad gäller tvillingarna. Och då var vi inte slaviska med tider och så men när dom blev trötta framåt kvällen gick vi upp på övervåningen och bytte till pyjamas osv och sen somnade dom och blev flyttade till sängen.

Men sedan kom december och det känns som att allt har raserats…. Jag har alltid varit rätt chill vad gällaer rutiner på bebisar för jag resonerar som så att dom ändras ändå hela tiden och det viktiga är att man lyssnar på bebisens signaler. Och så tycker jag fortfarande men det var om jag ska vara ärlig ganska ”skönt” att bebisarna sov vid 20 tiden när Nikki oxå gick och la sig så man fick en liten stund för oss själva i soffan innan det var dags för nattmål och att gå och lägga oss själva. 

Men som sagt nu är det som sagt inte alls så längre, dels är dom såååå mycket piggare på kvällarna och skulle lätt kunna vara vakna tills vi går och lägger oss vissa kvällar och ibland när dom somnar nere i vardagsrummet och jag då lyfter upp dom så vaknar dom så fort jag lägger dom i sängen. Och dom sover ofta bara korta stunde och vaknar sedan , får nappen somnar, vaknar , får nappen eller flaska, somnar osv osv… Vet inte om vi ska försöka styra in dom på någon ny rutin eller bara låta det vara… 

Hur gör ni?

Det känns som att med två små är det om möjligt ännu viktigare att kvällarna funkar smidigt. 

   
 
  
Så här sött ligger dom i varsin babysitter just nu! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats