Emmelieandersson

Internationella tvillingdagen

Idag den 2 februari är det den internationella tvillingdagen. Så mitt Instagramflöde har såklart svämmat över av gulliga bilder på tvillingar idag. Älskar det!

Men vad passar då bättre än en liten reflektion över hur det egentligen är att vara tvillingmamma. Kom ihåg att det är mina upplevelser och mina känslor och tankar kring detta jag skriver. Det är såklart individuellt och alla upplever det på olika sätt.

Jag har i alla fall från första stund tyckt att det varit galet häftigt och fascinerande med två. Jag fick må bra under graviditeten även om jag blev väldigt stor och tung. Det var väldigt annorlunda att vara gravid med tvillingar mot att vänta en bebis och jag är så glad att jag fått uppleva båda.

Här med min fina bättre hälft på väg in på kontroll av magen sista veckan.

Lilla magen, precis innan vi åkte in till förlossningen.

Förlossningen har jag ju skrivit om så många gånger och du kan läsa min förlossningsberättelse Här .

Här delade dom på en liggdel till vagnen och tyckte om att ligga nära nära.

Att ha två små bebisar tyckte jag man lärde sig hantera väldigt snabbt. Vi matade båda två minst var tredje timma dygnet runt första tiden. Tack och lov för hormonerna ( och godis och kaffe) man lever på för det blev inte många timmars sammanhängande sömn där i början inte. Att rodda två små med blöjor, plocka i och ur bilstol/vagn osv kom jag in i fort tycker jag. Det jobbigaste var det dåliga samvetet kommer jag ihåg. Hade jag ammat Louie var det ju alltid Allies tur direkt efter. Så att bara sitta och mysa och njuta av sin bebis i famnen hanns ytterst sällan med. Och det är ju här man önskar vi tvillingföräldrar skulle få samma antal föräldradagar som man får när man får ett barn i taget. Men så ser det tyvärr inte ut idag. Så sorgligt när man tänker på det egentligen….. och är det något jag verkligen kan sakna att vi inte fick göra så är det att bara sitta och bebisgosa. jag har alltid försökt ha den som inte får man ligga nära ändå. Jag försökte amma så länge det gick och tror jag helammade i fyra månader innan flaskan kom in. Förutom första tiden då när dom sondmatades. Men som sagt vad man än har gjort har det alltid funnits en på tur.

Mys i soffan med ligan.

Men trots detta så är själva bebistiden ändå det som varit enklast. Bebisar kan man ju liksom ha med överallt och dom har alltid trivts bra i både babyskydd och vagn.

Så här kunde det se ut i affären.

En i selen och en över axeln.

Massa kärlek.

Den absolut jobbigaste tiden måste varit från strax innan 1 år till ca 1 1/2 år. Två otåliga frustrerade små barn som bara vill bli sedda och lära sig saker. Vill ta sig fram, vill bli burna, stoppar allt i munnen, klättrar överallt, drar i allt, pillar på allt…. men som nu när dom hunnit bli 2 1/2 år så är det så fantastiskt att se dom leka, kramas, pussas och busa. Även om jag fortfarande kan känna mig otillräcklig och bli frustrerad när dom bråkar och absolut vill ha samma sak samma sekund. Men det vägs såklart upp av att man får dubbel kärlek tillbaka. Allt det som varit jobbigt vägs såklart upp av det. Och jag tycker fortfarande tvillingar är något av det coolaste och häftigaste som finns.

Två minioner som mös på en filt på golvet.

Alla som är hungriga räcker upp en hand!

Gymma med tvilling, jag kommer ihåg att jag tog den här bilden första dagen vi var själva hemma efter Tommys 20 pappadagar.

Jag kommer ihåg hur frustrerad jag var när Nikki hade sin tvåårstrots…. jag behöver väl knappast nämna hur det är att köra den gånger två? ?

Jag kan säga att det inte är bara en gång den här vintern jag fått torka tårarna innan jag gått ut till bilen för att köra till förskolan. Som tur är går dom jobbiga perioderna över.

Och när man hör dom leka tillsammans blir man alldeles varm i hela kroppen. Att se deras kärlek till varandra är magiskt och jag älskar hur dom alltid tänker på den andre om den ena tex får en kaka då måste den andre oxå få.

Hängde i ishallen och kollade på syrran som åkte skridskor.

Att matcha med sin twinnie ??

Hela familjen efter tvillingarnas dop ?

Grattis till alla tvillingar och alla tvillingföräldrar där ute, ni gör ett grymt jobb!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats