Emmelieandersson

Det här med nattsömn och små barn

Ämnet går att diskutera i evighet och alla familjer har olika sätt att lösa problemen på men alla har en sak gemensamt och det är att göra allt för att få ihop så många sovtimmar som möjligt på en natt. Den ständiga kampen och jakten på timmar där man får slå ihop ögonen pågår ständigt.

Vi har två riktigt kvällströtta kids här hemma, det räcker att vi säger

– ska vi gå och sova,  så springer dom lyckliga till grinden. (Eftersom vi oftast befinner oss i köket eller lekrummet innan läggning blir det till grinden dom springer).

Dom blir sååå glada när dom får gå och sova för kvällen. Vi lägger dom i vagnen med varsin flaska ersättning och dom somnar oftast inom fem minuter. Anledningen till att dom nattas i vagnen fortfarande är bland annat just att det är så extremt lätt. Och ibland måste man göra det lite lätt för sig. Sedan är det bara flytta upp dom till spjälsängarna. Nätterna varierar fortfarande väldigt, men minst en flaska till under natten för dom, alltid en runt 23 tiden, har vi tur klarar dom sig på den hela natten sen, eller klarar sig gör dom ju utan mat sedan länge men ni förstår vad jag menar. Sen blir det ofta ett par uppvak för att sätta i nappen.

Om Allie vaknar till ordentligt innan vi hunnit in vill hon oftast inte ligga ner igen, hon ställer sig nämligen upp direkt men frågar man om hon vill gå och sova i vagnen tar hon katten och nickar. Hon älskar verkligen sin vagn. Vi låter henne sova där om hon vill. Allt för att tanka lite sömn. Det viktigaste är att alla sover inte hur vi sover brukar jag tänka.

Och tanka sömn är precis vad jag ska göra nu,  Så välbehövligt.


Trötta små i väntan att få gå och sova

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats